צילום תרמוגרפי- הדרך המקצועית והיעילה ביותר לאיתור ומניעת תקלות חשמל

המ

 

קשה היום לדמיין רגע בחיינו ללא חשמל (רק בהפסקת חשמל אנחנו מעריכים ומבינים עד כמה אי אפשר בלעדיו). הרבה מחשבה ותחכום מושקעים באמצעים למניעת כשל חשמלי, או במילים פשוטות, מניעת הפסקות חשמל. ישנן דרכים ושיטות שונות לאיתור תקלות חשמל, אחת הטובות והמתקדמות שבהן היא הצילום התרמוגרפי.

היכולות של מצלמה זו משמשות היום כמעט בכל תחומי התעשייה והמחקר.

בתחום החשמל, המצלמה מאפשרת איתור וחיזוי תקלות בתחילת התהוותן, כשהנזק עוד לא נראה בפועל (לפני הפסקת חשמל כללית, שריפה נזק לרכוש או חלילה בנפש).

המצלמה התרמוגרפית קולטת גלי חום הנפלטים מכל גוף הנמצא במרחב הפתוח שלפני המצלמה. החום הנקלט במצלמה מתורגם לצבעים, כך שכל צבע מייצג טמפרטורה מסוימת אחרת.

התוצאה היא תמונה המורכבת מצבעים שונים. ניתוח התמונה מאפשר לקבל מידע מדויק על "חום הגוף" של כל רכיב גם הקטן ביותר הנמצא בתמונה, ברגישות גבוהה מאוד.

איך הדבר עוזר לנו בתחום החשמל ? כל רכיב חשמלי (גם שאינו חשמלי), ניתן למדוד ולדעת מה היא הטמפרטורה "הנורמאלית" שלו במצב עבודה תקין. חריגה מטמפרטורה זו, מצביעה על שינוי בעבודת הרכיב או בתפקודו, כלומר גילינו בעיה ויש לבדוק במה המדובר. בפועל, כמו בחיים, הדברים מורכבים יותר ובכל מקרה, בשורה התחתונה, בעזרת תוכנה, ידע ובעיקר ניסיון, ניתן להצביע בוודאות על כל כשל חשמלי קיים. ככל שהכשל במצב מתקדם וחמור יותר, תחת עומס ולאורך זמן, החום יעלה.

היתרונות הגדולים של שיטה זו בנוסף ליכולת לאיתור ולחיזוי תקלות, הם:

א. הבדיקה לא מצריכה את הפסקת פעילות המתקן (להיפך רצוי עבודה בעומס מלא ולאורך זמן).

ב. עם סיום הבדיקה וקבלת דוח הממצאים, ניתן לתכנן בצורה מושכלת, מתי הכי נכון מבחינת לוח זמני העבודה, לבצע הפסקת חשמל ולטפל בכשלים.

במקרה של זיהוי תקלה חמורה במיוחד, ידרשו הפסקה וטיפול מיידי.

הכלי המדהים, המצלמה התרמוגרפית, בשימוש נכון, יכול לקרב אותנו לאפס תקלות ברכיבי ארונות החשמל ולא במקרה מכבי האש וחברות הביטוח הבינו את עוצמתו וחשיבותו. התנאי היום לחידוש ביטוח ורישיון עסק במפעלים, מבנים ואולמות, הוא בדיקת צילום תרמוגרפי לפחות אחת לשנה.

הכותב :

עודד (עודי) ברנדט

הנדסאי חשמל עם כארבעים שנות ניסיון בתחומי החשמל השונים, כחמש עשרה שנה מוסמך בינלאומי לצילום תרמוגרפי ITC, עריכת דוחות מקצועיים, אישורי תקינות והמלצות לטיפול .

 

 

 

כתבות נוספות בתחום

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל סייפטי נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים וידיעות מהארץ ומהעולם בפורטל המון אינפורמציה בתחום הבטיחות בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *