85 תושבי היישוב, שנשרף כמעט כולו בשלושת ימי השריפה הקשה שהתחוללה באיזור יער בן שמן בחודש מאי 2019, מטילים על גופים אלה את האחריות לנזק הרב שנגרם.
בתביעה, בה מוזכרת גם האגודה השיתופית של היישוב, שאנשיה מנהלים מאז הקמתו בשנת 1976 קרקעות ונכסים בתחומו, מפורטים הנזקים הכבדים שנגרמו לכל אחת מעשרות המשפחות שהגישו את התביעה: נזקים למבנים, לתכולת הבתים, לציוד אישי ועסקי, לחפצי אמנות, וגם לאובדן הכנסה, שכן רבים מתושבי מבוא מודיעים ניהלו בבתיהם עסקים פרטיים.
לפני כשנה חתמו רבים מתושבי היישוב על הסכם מול רשות מקרקעי ישראל, וזכו להטבות בנושא הסדרת הקרקעות לבנייה, שמעמדן לא היה ברור במשך שנים, ואף החלו עבודות תשתית להקמת שכונה חדשה ביישוב, אבל צלקות השריפה הקשה עדיין נראות בשטח.
כתב התביעה מטיל את האחריות להתפשטות השריפה ולנזקיה על הרשויות השונות, ומדגיש כי "לאורך השנים הנתבעות התעלמו באדישות חמורה מתמרורי אזהרה רבים שיכלו למנוע את האירוע בכלל ואת הנזקים הגדולים שנובעים בעקבותיו".
עיריית מודיעין, שעל פי התביעה השריפה שהובילה להחרבת היישוב החלה בשטחה, זוכה להתייחסות נרחבת בכתב התביעה. על פי התביעה, העירייה, כמו גם המועצה האזורית חבל מודיעין שבשטחה ממוקם מבוא מודיעים, "הפרו את חובת הזהירות המוטלות עליהן שעה שהיו צריכות לצפות את הנזק שעלול היה להיגרם לרכוש התובעים ולבתיהם ולא עשו דבר, כאשר נהגו בחוסר זהירות ולא פיקחו כלל, ו/או לא פיקחו כראוי על המקרקעין ו/או אפשרות פריצת האש במקרקעין ו/או לא עשו די למניעת התפשטות האש ו/או לא עשו דבר למניעת האירוע".
בהתייחסות לאחריות עיריית מודיעין לשריפה הקשה נרשם בתביעה כי השריפה פרצה בבית העלמין שבשטח העיר, וכי רשלנות העירייה התבטאה בין השאר באי־ביצוע מעקב אחר הוראות שירותי הכבאות לצורך מניעת שריפות, בכך שלא הכינו תוכנית למעטפת הגנה בשעת שריפות, וכי לא דאגו לפינוי מפגעים בתחום השטח המוניציפלי, כמו גזם ועשבייה בשטח היערות הסמוכים לעיר.
בהקשר זה, מצוטטים בכתב התביעה דבריו של אחד מבכירי קק"ל, מנהל איזור שפלה וחוף בארגון, גלעד מסטאי, שבראיון שהעניק יומיים בלבד לפני השריפה אמר: "כמות העשבים השנה גדולה במיוחד והקוצים מגיעים לגובה רב, וכשהעשבייה ירוקה בחורף זה מראה יפה, אבל כשהיא מתייבשת היא הופכת לחומר דליק… הבעיה היא שאותו עשב בקיץ הוא מטען אש, והשנה יש מטען אש בכמות חריגה".
מסמך נוסף המופיע בתביעה נוגע לדברים שכתב חודשיים וחצי בלבד לפני השריפה מפקד תחנת הכיבוי האזורית איילון, טפסר רמי אברהם, לאנשי המועצה האזורית חבל מודיעין.
בסיומו של המכתב, בו מפרט טפסר אברהם את רשימת הליקויים ביער ומסביב ליישוב, הוא מדגיש: "על מנת למנוע נזק לרכוש ואובדן חיי אדם, בעתיד אבקש להנחות את התושבים לבצע את ההנחיות הרשומות… בדגש על היישובים מבוא מודיעים וכפר דניאל אשר קיימת סכנה ממשית לתושביהם".
על אף שהתריעו על האסון המתקרב, מבלי לדעת כמה הוא קרוב להתרחש, מטילה התביעה אחריות רבה לשריפת היישוב על כוחות הכיבוי ועל המשטרה, דבר המסתכם במשפט: "האירוע נגרם עקב רשלנותן, מחדלן, חוסר זהירותן, עצימת העיניים, הפרת חובות חקוקות, אדישותן ופזיזותן של רשות הכבאות ומשטרת ישראל".
ממועצת חבל מודיעין נמסר בתגובה: "כתב התביעה לא הגיע עדיין למועצה. כאשר התביעה תגיע נלמד אותה". מקק"ל נמסר בתגובה: "כתב התביעה הונח על שולחננו רק בימים האחרונים. מטבע הדברים אנחנו קוראים ולומדים את הטענות ונתייחס לאחר בדיקה מעמיקה".
מנציבות כבאות והצלה נמסר בתגובה: "תגובת המדינה תימסר לבית המשפט כמקובל".
מעיריית מודיעין לא נמסרה תגובה.