הוועידה מתכנסת זו הפעם ה-111 ומשתתפות בה משלחות מ-187 מדינות | עוד על סדר היום: קביעת תקן מוסכם להכשרה מקצועית, וקידום צדק חברתי בעבודה | מנכ"ל הארגון, גילברט פ. הונגבו: "אף אחד לא יכול לטמון את ראשו בחול בכל הנוגע להתמודדות עם האתגרים המטל
ועידת ארגון העבודה הבינלאומי (ILO) נפתחה ביום א בז'נבה. הוועידה מתכנסת זו הפעם ה-111 בנוכחות נציגי ממשלות, ארגוני עובדים וארגוני מעסיקים מרחבי העולם.
הוועידה היא האירוע השנתי הגדול של פעילות ארגון העבודה הבינלאומי (ILO), כגוף בעל סמכות לקבלת החלטות בנוגע לעולם העבודה. מידי שנה נפגשות בוועידה משלחות מ-187 המדינות החברות בארגון, משקיפים מארגונים ובעלי עניין אחרים מעולם העבודה הבינלאומי.
על סדר יומה של הוועידה השנה יונח דו"ח המנהל הכללי של הארגון, העוסק בקידום צדק חברתי, ודוח יו"ר הגוף המנהל של הארגון. הגוף המנהל של הארגון הניח מספר נושאים כבדי משקל על סדר היום: קביעת תקן מוסכם לחניכות, התלמדות והכשרה מקצועית; המשך דיון על היעדים האסטרטגיים של הגנה סוציאלית (הגנה על העבודה); דיון ב"מעבר הוגן" כחלק משיקולי מדיניות תעשייתית וטכנולוגית, לקראת כלכלה בת קיימא מבחינה סביבתית; הצעה לאמנה בינלאומית בנושא סביבת עבודה בטוחה ובריאה, שהתווסף לרשימת העקרונות והזכויות הבסיסיות בעבודה שקבע ה-ILO, והתאמת הכלים העומדים לרשות הארגון לטובת יישומה.
"המסר שלי פשוט: אף אחד לא יכול לטמון את ראשו בחול בכל הנוגע להתמודדות עם האתגרים המטלטלים את עולם העבודה", אמר הונגבו, בעברו ראש ממשלת טוגו, "המהפכה התעשייתית הרביעית מביאה איתה שינוי קיצוני של שיטות הייצור, התהפוכות הדמוגרפיות וההכרח לבנות כלכלה ללא פליטות פחמן, כל אלה הן הזדמנויות לעתיד טוב יותר עבור כולנו. אלא שבמקביל, ל-4 מיליארד מאזרחינו אין הגנה סוציאלית, ו-214 מיליון עובדים מרוויחים שכר נמוך מקו העוני. מספר רב של מיזמים קטנים ובינוניים שיצרו מקומות עבודה, פשטו רגל. איך נוכל להסביר את העובדה שנשים מרוויחות בממוצע 20% פחות מעמיתיהן הגברים?".