לפי הדו"ח השנתי של מוקד "קו החיים" לשנת 2021 שפרסם המוסד לבטיחות וגיהות (המוס"ל), מספר הדיווחים של הציבור על סיכוני בטיחות בתחום הבנייה הולך ועולה בחלק מערי ישראל, בעיקר בהשוואה ל-2019.
הליקויים: פיגומים לא תקינים ואי-שימוש בציוד מגן
ממצאי ביקור מדריכי המוס"ל שהגיעו לאתרי הבנייה בעקבות התלונות מעלים שורה ארוכה של ליקויים שהתגלו בשטח. בין היתר מדובר בעבודה לא תקינה בגובה, פיגומים לא תקינים, אי-הימצאות מנהל עבודה באתר, אי-שימוש בציוד מגן אישי (קסדה, רתמת בטיחות, נעלי בטיחות), היעדר שילוט וגידור, שימוש לא בטיחותי במנופים ועגורנים ועוד. בנוסף עולה, כי מחסור בפנקס כללי למנהל העבודה הוא הליקוי השכיח ביותר בשנת 2021, ומיד אחריו ליקוי המעיד על אי גידור מדרכות עבודה ומדרכות מעבר שמהם עלול אדם ליפול לעומק העולה על 2 מטרים.
נושא הבטיחות באתרי הבנייה אמנם ירד מעט מהכותרות בשנתיים האחרונים לאור נושאים אחרים כמו מגיפת הקורונה, אולם המצב בשטח לא ממש השתפר. לפני מספר שנים ההסתדרות איימה להשבית את כלל המשק בשל המצב הרעוע של הבטיחות באתרי הבנייה, ושורה ארוכה של צעדים היו אמורים לשפר את המצב. בפועל, לא הכל בוצע, ועל אף שיש שיפור מסוים בחלק מהתחומים, המצב הכללי עדיין דורש טיפול. דו"ח המוס"ל מעיד כי המודעות לדיווח על עבירות בטיחות קיימת, ואף נמצאת בעלייה במקומות מסוימים. אולם אם מסתכלים על המספרים המוחלטים, נראה שעדיין יש לאן להתקדם אם רוצים שהשינוי יגיע מהשטח.
Post Views: 350