שימוש ברחפנים לבטיחות בבנייה- אנשים ורחפנים 2020

רן קליינר וכלי הטיס של Gadfin. צילם גידי אבינרי

שימוש ברחפנים לבטיחות בבנייה- אנשים ורחפנים 2020.

טכנולוגיית עיבוד התמונה הייחודית של חברת SiteAware הופכת את התמונות מאתרי הבנייה למודלים תלת מימדיים, ובאמצעות השוואה לתוכניות, מאפשרת הצבעה על ליקויי בניה וחריגות מהנחיות בטיחות.

בשבוע הבא יום שני ה-13/01 יתקיים במתחם הכנסים אבניו בקריית שדה התעופה כנס הרחפנים השנתי הרביעי אנשים ורחפנים 2020 לחדשנות בתעשיית הרחפנים האזרחית. הכנס, פרי יוזמה משותפת של פלי הנמר מנהיג קבוצת אנשים ומחשבים ורן קליינר מומחה לתחום הרחפנים ומייסד חברת Gadfin. באירוע יוצגו החידושים הטכנולוגיים, הפיתוחים והמגמות החמות ביותר בתחום הרחפנים המסחריים, ביניהם, רחפנים בשירות ענף הבנייה, מיפוי ומדידה וצילומי אוויר באמצעות רחפנים ועוד. לדברי רן קליינר, "עם פרוס העשור החדש, תעשיית הרחפנים ממשיכה לצבור תאוצה ולהעמיק אחיזתה בתחומים אזרחיים מגוונים, תודות לתועלות הייחודיות של מערכות אלו. חברות סטארט אפ ישראליות רבות כבר זיהו את הפוטנציאל העצום הטמון בתחום, ועוסקות בפיתוחים טכנולוגיים שנועדו לטייב ולמקסם את השימושים השונים של הרחפנים האזרחיים, כמו עולמות השילוח, צילומי טבע, שימוש בנחילי רחפנים לחקלאות מדייקת, הגברת בטיחות בבנייה באמצעות רחפנים וכיו"ב". "בהיבט של השוק העולמי, יש לישראל הרבה מה להציע, כאשר בצד הפתרונות שמפתחות התעשיות הביטחוניות למתן פתרונות אבטחה הולמים, קיימים גם לא מעט פיתוחים של השוק האזרחי, והסטארט-אפים מביאים עימם תמהיל רחב של פתרונות יצירתיים ומורכבים, הנשענים על עולמות הסייבר, ה-AI ואף מעולם הגיימינג- משחקי המחשב", הוא מציין.

אחת החברות המעניינות שיציגו בכנס היא סייטאוויר (SiteAware), המספקת שירות בקרת איכות דיגיטלית של תהליכי בנייה. השירות כולל סריקה של בניינים באמצעות רחפנים אוטונומיים ומצלמות רובוטיות, ניתוח התמונות באמצעים טכנולוגיים ייחודיים, והפקת דו"חות איכות ובטיחות בהתייחס לסטנדרטים, למפרטים ולתוכניות הבניה. החברה מפעילה את השירות בישראל ובארה"ב, וצומחת בקצב מהיר. בין לקוחותיה נמנים שלושת יזמי הנדל"ן הגדולים ביותר בארה"ב. השירות הייחודי בשימוש בכעשרים בניינים בשלבי בנייה שונים, לרבות ה-SalesForce Tower בסן פרנסיסקו, ו-Texas Tower ביוסטון, טקסס. עלות התיקונים עקב בעיות איכות בבניה נאמד ב-$175B בארה"ב לבדה. שירות בקרת האיכות הדיגיטלי של סייטאוויר יעיל פי 20 מהבקרה הידנית המקובלת כיום, ובודק 100% מהאלמנטים, לעומת בדיקות מדגמיות כיום. סייטאוויר מגלה תקלות איכות תוך כדי תהליך הבניה, זמן קצר אחרי היווצרותן, ומאפשרת ללקוחותיה לתקן את התקלות בשלבים מוקדמים, כשעלות התיקון עוד קטנה. כך נחסכים משאבים רבים לתיקון מאוחר של תקלות, ואיכות הבניין עולה.

סייטאוור הוקמה ע"י אורי אפק המשמש כסמנכ"ל טכנולוגיות, ומנוהלת ע"י זאב בראודה, והיא מספקת שירותי בקרת איכות דיגיטלית לעולם הבניה. החברה פיתחה שורה של טכנולוגיות העושות שימוש חדשני ברחפנים אוטונומיים, מצלמות רובוטיות, וראייה ממוחשבת, אשר מאפשרים ליזמים וחברות בניה לחסוך בתיקונים ועלויות איכות באמצעות גילוי מוקדם של חריגות מתוכניות הבנייה ומהסטנדרטים המחייבים. טכנולוגיית ההטסה האוטונומית של החברה מאפשרת לרחפן לצלם את הבניין ברזולוציה גבוהה ומזוויות שונות תוך עקיפת מכשולים באתר הבניה. טכנולוגיית עיבוד תמונה ייחודית של סייטאוויר הופכת את התמונות למודלים תלת מימדיים, ובאמצעות השוואה לתוכניות, מאפשרת הצבעה על ליקויי בניה וחריגות מהנחיות בטיחות. לדוגמה, סייטאוויר מאפשרת לתקן מיקום שרוולי אינסטלציה ומיקומי קירות לפני יציקת הבטון, לתקן איטום של חזית לפני כיסוי בחיפויים, ולזהות חוסרים במעקות בטיחות כדי למנוע אסון. באופן זה סייטאוויר חוסכת מיליוני דולרים ללקוחותיה בתיקונים מאוחרים ויקרים, מעלה את רמת הבטיחות באתרי הבניה, ומשפרת את איכות הבניין.

אפק מסביר שחברות רבות מספקות טכנולוגיה ושירותים של רחפנים לפרוייקטי בניה של תשתיות כמו כבישים, עבודות עפר וכדומה. עם זאת, בנייה של בניינים מחייבת זמני סבב קצרים, ודיוק ורזולוציה גבוהים, וטיסה בסביבה מורכבת ומרובת מכשולים, שלא היו אפשריים בטכנולוגיות הקיימות. סייטאוויר לוקחת את טכנולוגיית הרחפנים והראייה הממוחשבת צעד קדימה, וכך מספקת מענה לליבו של שוק הבניה: בניינים. היא מספקת מידע מדוייק בזמני סבב קצרים, המאפשר למנהלים לקבל החלטות בזמן אמת, כשהן רלוונטיות. חלק גדול מבעיות האיכות נובעות מבקרת איכות חלקית ולא אחידה, הנעשית כיום באופן ידני. המעבר לבקרת האיכות הדיגיטלית של סייטאוויר מובילה לחיסכון כספי ושיפור באיכות ובתהליכי הבניה. עלות התיקונים עקב בעיות איכות בבניה נאמד ב-$175B בארה"ב לבדה, כך שמדובר בפוטנציאל גדול לחיסכון.

כתבות נוספות בתחום

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל סייפטי נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים וידיעות מהארץ ומהעולם בפורטל המון אינפורמציה בתחום הבטיחות בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בוא נשמור על קשר!

נשמח לעדכן אותך בחדשות ובהצעות האחרונות שלנו 😎

אנחנו לא שולחים ספאם! למידע נוסף ניתן לקרוא את מדיניות הפרטיות שלנו.