במחלבת שטראוס קיימת מזה מספר שנים מערכת מקיפה לעידוד היצרנים לפעול בתחומים שונים,
לשיפור האיכות והבטיחות ברפת. שטראוס מקדישה לכך אמצעים וכוח אדם ומבצעת שיפוט תלת חודשי
לפרמטרים שונים. אחד הנושאים החשובים הוא מעקב אחר בטיחות ייצור החלב ברפת שנועד להבטיח
קבלת חלב איכותי וללא זיהומים – גדי פריידקס, לשעבר מרכז הרפת בראש הנקרה, מוביל את הנושא
בשטח מטעם המחלבה
מדיניות מחלבת שטראוס
מטרתנו במחלבת שטראוס היא לעמוד בדרישות הגבוהות של הצרכנים ולייצר מוצרים טריים, בריאים ובטוחים,
תוך התחשבות בסביבה שבה אנו פועלים.
מאחורי כל מוצר פועלת מערכת בקרה לאורך כל שרשרת הייצור, החל מחומרי הגלם ועד לנקודת המכירה,
שמבטיחה קבלת מוצר איכותי. החלב מהווה חומר גלם עיקרי בתהליך ייצור מוצרי חלב והשפעתו על
איכות המוצר הסופי הינה משמעותית. תהליך יצור החלב ברפתות מורכב משלבים רבים ומקיף תחומים שונים:
גידול עדר הבקר, וטרינריה, ציוד מכני, סככות, מכון חליבה, מערכות קירור, הובלת החלב,
גידולי שדה, מזון לפרות, מערכות מחשוב ובקרה ובעיקר הצוות המקצועי.
איכות ובטיחות המזון נדרשת כחלק אינטגראלי בכל שלבי ייצור החלב, כדי להבטיח אספקת חלב ברמה גבוהה.
לאורך השנים, ענף החלב שם דגש על איכות החלב – התוצאות המצוינות בספירת חיידקים ובספירת תאים סומטיים, הם פרי עמל
של יצרני החלב וכל הגורמים המלווים בענף וכך הגענו לסטנדרטים גבוהים – בין המובילים בעולם באיכות החלב.
בטיחות ייצור החלב הרפת
נושא שבא להבטיח שכל תהליך ייצור ואחסון החלב ברפת יהיה בטוח ללא פגמים, ללא חומרים מזהמים, ללא סיכונים חיצוניים, שבסופו
של דבר, הצרכן יוכל לצרוך מוצרי חלב בטוחים השומרים את בריאות האדם ולא להפך.
נושא בטיחות ייצור החלב ברפת לא טופח ולא גובש, כמו נושא איכות החלב לאורך הזמן.
שטראוס, בעבודה צמודה מול יצרני החלב, מקדמת את נושא בטיחות
החלב על ידי הדרכות, הנחיות, כתיבת נוהלים בנושא, מבדקים תקופתיים. כמוכן, מעניקה תגמולים ליצרני חלב העומדים בדרישות
הגבוהות ששטראוס מציבה בפניהם נושא בטיחות החלב ברפת, כולל הקפדה מרבית על נוהלים, עבודה,
כולל השקעה בתשתיות המאפשרות מקסימום בטיחות החלב ובסופו של דבר, הקפדה מרבית על פרטים קטנים ופשוטים ועל השכל הישר,כדי לשמור על החלב כמזון לבני אדם.
נושאים שתורמים לבטיחות החלב ברפת
אחסון החלב – חדר ייעודי רק למכל חלב, סגור ומובטח, ללא מפגעים, מוגן נגד בעלי חיים, מוגן נגד גנבות, רשם טמפרטורה
שמבקר ומתריע על תקינות קירור החלב.
היגיינה ותברואה: קירות ורצפה רחיצים, סילוק מפגעים, ניקיון כללי, סילוק בעלי חיים משוטטים.
החזקה – החזקה מונעת, בקרה תקופתית של מכון חליבה
בריאות העדר – חיסונים, בקרה, רישומים, נוהלי שימוש בתרופות.
ממשק חליבה – נוהלים קפדניים על חליבת חלב חריג.
מספוא לבעל חיים – מבוקרים ללא חומרים מזהמים.
קיימים תת תחומים נוספים אשר בסופו של דבר, תורמים למטרה
לספק חלב איכותי ובטוח.
מאת :גדי פריידקס – שטראוס