מצמצמים את מפגעי נמלת האש הקטנה

נמלת האש. צילום -אורי שלום, המשרד להגנת הסביבה

מצמצמים את מפגעי נמלת האש הקטנה: המשרד להגנת הסביבה פנה לראשי הרשויות בישראל לריענון ההנחיות למניעה ולטיפול בהתפשטות נמלת האש הקטנה בשטחים הציבוריים; "אם לא יבוצע טיפול להדברה או מניעת התבססותה, הרשות עלולה לחשוף את הציבור למפגע בניגוד לחוק"

השרה להגנת הסביבה, גילה גמליאל: "נמלת האש הקטנה מוגדרת בעולם כאחד מ-100 המינים הפולשים המסוכנים לסביבה. כדי להתמודד עם המפגע בצורה היעילה ביותר, אנו קוראים לרשויות המקומיות לנקוט בצעדים נחושים למניעת התפשטות נמלת האש הקטנה"

בבדיקות שערך המשרד להגנת הסביבה לאור הצטברות דיווחים על עקיצות מנמלת האש הקטנה בשטחים ציבוריים, התברר כי מקור משמעותי להפצת המפגע הוא משתלות עירוניות הנגועות בנמלים או שתילים נגועים שנרכשו על-ידי הרשות המקומית והפיצו את המזיק.

הדבר מחייב את הרשות המקומית להשקיע כספים ומאמצים רבים בהדברת נמלת האש הקטנה בשטחים הציבוריים.

אגף מזיקים והדברה של המשרד להגנת הסביבה פנה לראשי הרשויות לצורך ריענון הנחיות טיפול, ניטור ומניעה של מפגעי נמלת האש הקטנה ברשויות המקומיות. מחלקות התברואה וההדברה ברשויות התבקשו לעבוד בשיתוף פעולה עם אנשי מחלקת הגינון של הרשות לשם זיהוי המפגע ולשם ביצוע פעולות למניעת הפצתו לשטחים הציבוריים. כך ניתן יהיה למנוע סבל מתושבי הרשות במהלך שהותם במרחב הציבורי, ואף לחסוך משאבים עתידיים מהרשות.

שיתוף הפעולה של הרשויות המקומיות במניעת הפצת והתפשטות נמלת האש הקטנה חשוב ביותר לטובת בריאות הציבור ובריאות עובדי הרשות. המשרד ימשיך לעקוב אחר הטיפול שמבצעות הרשויות כדי שלא לחשוף את הציבור למפגעים.

בקישור זה ניתן לעקוב אחר רשימת המשתלות הנגועות, אשר קיבלו מכתב מהמשרד להגנת הסביבה בנדון:

https://tinyurl.com/y4869o6v

 

על נמלת האש הקטנה:

נמלת האש הקטנה מוגדרת בעולם כאחד מ-100 המינים הפולשים המסוכנים לסביבה. הנמלה אינה מעבירה מחלות, אולם היא מהווה מפגע תברואי, ועקיצותיה כואבות מאוד ויוצרות מעין כוויה.

תיאור הנמלה וההנחיות לטיפול במפגע מפורטים בקישור הבא באתר המשרד להגנת הסביבה:

https://tinyurl.com/y5tnpo86

רשימת תכשירי הדברה בציון מיוחד שהם מיועדים להדברת נמלת האש הקטנה, נמצאת במערכת חיפוש תכשירי הדברה באתר המשרד להגנת הסביבה. כל התכשירים הללו הם פיתיון רעיל שהנמלים אוספות לקן וכך נפגעת גם המלכה – לא רק הפועלות.

כטיפול ראשוני מומלץ להדביר את נמלת האש הקטנה בעזרת פיתיונות גרגריים מחוץ לבית בכל שטח הגינה והחצר. אם טיפול זה לא פתר את הבעיה, אפשר לפזר פיתיונות גרגריים או פיתיון ג'ל גם בתוך הבית, לפי ההנחיות. השימוש בחלק מהתכשירים מותר לקהל הרחב, אולם אפשר להזמין איש מקצוע – מדביר מוסמך בעל רישיון הדברה בתוקף מהמשרד להגנת הסביבה. במקרים של נגיעּות קשה מומלץ להזמין מדביר מוסמך שיעשה ניטור מקיף ויטפל בכל השטח.

המשרד להגנת הסביבה מעניק תו איכות, בשיתוף מכון התקנים, למשתלות אשר פועלות להגנת על הסביבה בתחום שמירת המגוון הביולוגי המקומי ונמנעות מהחדרת מינים פולשים ומטפלות במוקדי מזיקים באופן יעיל וסביבתי.

 

לפרטים:

https://tinyurl.com/y4pyculr

כתבות נוספות בתחום

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל סייפטי נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים וידיעות מהארץ ומהעולם בפורטל המון אינפורמציה בתחום הבטיחות בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בוא נשמור על קשר!

נשמח לעדכן אותך בחדשות ובהצעות האחרונות שלנו 😎

אנחנו לא שולחים ספאם! למידע נוסף ניתן לקרוא את מדיניות הפרטיות שלנו.