עובדי מכון התקנים, ומשווקים מכשירי מדידה, הקשורים למרקט או למעבדות מכשירי מדידה יודעים זאת. אבל אנחנו, מהנדסי חשמל הפשוטים, שיש לנו רישיון בודק וסיימנו קורסים אקדמיים התווכחנו היום ביננו.
עלתה השאלה לגבי הצורך בכיול או בדיקה של מכשירי מדידה חשמליים – מתי אפשר לא לבדוק אותם? האם אנו מבצעים את עבודות הבדיקה (לא להתבלבל עם מדידת חשמל!) ומשתמשים במולטי מטרים רגילים – האם צריך לשלוח אותם לבדיקה או לא? חלק מחברים אומרים שזה לא הכרחי!
אילו דעות ושיקולים שעלו:
- אם הפרוטוקולים (דוחות) אינם נערכים בהתאם, אזי אין צורך בכך
- הצורך בבדיקה ותדירותה נקבע על ידי היצרן המכשיר עצמו. עליך לעיין בהוראות הייצרן של המכשיר. אין להשתמש במכשירים מיועדים לבית או ללמדה
- מכשירים המשמשים את מעבדות החשמל או בודקים לניטור עמידה בדרישות מסמכים רגולטוריים להתקנות חשמל, בקרה והתאמה של הגנת ממסרים ואוטומציה אחרת, ובתהליכי ייצור טכנולוגיים, בודקים המכשירים, מה שאני יודע, מדי שנה.
- מכשירים שאינם משתתפים בתהליכים טכנולוגיים ומודדים נתונים חשמליים ולא רק חשמליים עם דיוק נתון, אינם צריכים לעבור בדיקה ונקראים גם מכשירי לאינדיקציה בלבד! מציג תוצאה משוערת, ותודה על כך!
- אין צורך לבדוק את המולטי מטרים של הבודקים! זהו הכלי האישי שלהם, והם לא יצוינו בפרוטוקולים ואישורים אספקת חשמל למתקן. יצוינו מכשירים, איתם בוצעו מדידות לפי הדוח! בדרך כלל, עותק של האישור למכשיר מצורף לפרוטוקול
- מצד השני, מי בודק את מולטי מטר עושה את זה נכון. מולטי מטרים כפופים לבדיקה. לכו לכל מעבדת כלים חשמל או מכון התקנים, כל המדפים מצופים במולטי מטרים. עניין פלילי. איזשהו ציוד הוקם עם מכשירים לא ידועים. המנגנון "הלך" ויגרר אחריו את הציוד. יגיע תביעה משפטית. והכל יצוף שם.
- רק אלה המשמשים כאינדיקטורים אינם בודקים
MASTAQ
Post Views: 209