מי אוזון לעומת כלור ניקוי משטחים תעשייתיים : השוואת ההשפעה הסביבתית והסיכונים הבריאותיים של שיטות הניקוי

Copy (1) of Copy (1) of Copy (4) of עמי שפט סייפטי-Max-Quality

ניקוי משטחים תעשייתיים במי אוזון לעומת כלור: השוואת ההשפעה הסביבתית והסיכונים הבריאותיים של שיטות הניקו

ניקוי משטחים תעשייתיים חיוני לשמירה על סביבה בריאה ובטוחה לעובדים. שתי שיטות פופולריות לניקוי משטחים במסגרות תעשייתיות הן שימוש במי אוזון וכלור. לשתי השיטות יש את היתרונות והחסרונות שלהן בכל הנוגע להשפעה סביבתית וסיכונים בריאותיים.

מי אוזון נוצרים על ידי העברת מולקולות חמצן דרך זרם חשמלי במתח גבוה, אשר מפרק את מולקולות החמצן לאטומים בודדים. לאחר מכן אטומים אלה מתחברים עם מולקולות חמצן אחרות ליצירת אוזון. מי אוזון הם חומר מחמצן רב עוצמה היעיל בפירוק תרכובות אורגניות וחיטוי משטחים. אוזון הוא גז הקיים באופן טבעי באטמוספרה, ושימוש במי אוזון לניקוי נחשב לאופציה ידידותית לסביבה.

מצד שני, כלור הוא כימיקל מאוד תגובתי המשמש בדרך כלל לחיטוי משטחים בסביבה תעשייתית. כלור יעיל מאוד בהריגת חיידקים ווירוסים, אך הוא יכול גם להזיק לבריאות האדם ולסביבה. כלור יכול להגיב עם תרכובות אורגניות במים ליצירת trihalomethanes (THMs), שהם חומרים מסרטנים ידועים. כלור יכול גם להגיב עם כימיקלים אחרים בסביבה ליצירת מזהמים אורגניים מתמשכים (POPs), שיכולים להצטבר בשרשרת המזון ולהשפיע על הסביבה לאורך זמן.

כאשר משווים בין מי אוזון וכלור לניקוי משטחים תעשייתיים, ישנם מספר גורמים שיש לקחת בחשבון. ראשית, מי אוזון הם אופציה ידידותית יותר לסביבה מאשר כלור. מי האוזון מתפרקים לחמצן, שהוא גז הקיים באופן טבעי באטמוספרה, ואינם משאירים אחריהם תוצרי לוואי מזיקים. כלור, לעומת זאת, יכול להשאיר אחריו תוצרי לוואי מזיקים כמו THMs ו-POPs.

שנית, מי אוזון בטוחים יותר לבריאות האדם מאשר כלור. מי האוזון אינם משאירים אחריהם שאריות מזיקות על משטחים, ואין להם אותם סיכונים בריאותיים כמו כלור. כלור עלול לגרום לגירוי בעור ובעיניים, לבעיות בדרכי הנשימה, ויכול להזיק בבליעה. בנוסף, עובדים המטפלים בכלור חייבים ללבוש ציוד מגן כדי להימנע מחשיפה.

שלישית, מי אוזון חסכוניים יותר מכלור בטווח הארוך. בעוד שהעלות הראשונית של התקנת מערכת מי אוזון עשויה להיות גבוהה יותר משימוש בכלור, העלויות השוטפות של רכישה ואחסנה של כלור יכולות להצטבר עם הזמן. מערכות מי האוזון דורשות פחות תחזוקה והן עמידות יותר ממערכות כלור, שעלולות להתקלקל עם הזמן ולדרוש תיקונים יקרים.

לסיכום, שימוש במי אוזון לניקוי משטחים תעשייתיים הוא אופציה ידידותית יותר לסביבה, בטוחה וחסכונית יותר מאשר שימוש בכלור. בעוד שלכלור יעיל מאוד בחיטוי משטחים, יש לו השפעות מזיקות על בריאות האדם והסביבה. מי אוזון הם חומר מחמצן רב עוצמה שיכול לפרק ביעילות תרכובות אורגניות ולחטא משטחים מבלי להשאיר מאחור שאריות או תוצרי לוואי מזיקים.

כתבות נוספות בתחום

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל סייפטי נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים וידיעות מהארץ ומהעולם בפורטל המון אינפורמציה בתחום הבטיחות בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בוא נשמור על קשר!

נשמח לעדכן אותך בחדשות ובהצעות האחרונות שלנו 😎

אנחנו לא שולחים ספאם! למידע נוסף ניתן לקרוא את מדיניות הפרטיות שלנו.