קק"ל בשיתוף עמותת נגישות ישראל, הארגון Start-Up Nation Central והמשרד לשיתוף פעולה אזורי ציינו היום (ו') את יום הנגישות הבין-לאומי והציגו את טכנולוגיות הנגישות המתקדמות ביותר במיצג ייחודי וחווייתי
לרגל היום הבין-לאומי לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות החל ממחר יום (ו') תארח קק"ל, בשיתוף עמותת נגישות ישראל, הארגון Start-Up Nation Central והמשרד לשיתוף פעולה אזורי בביתן הישראלי באקספו-דובאי, מגוון חברות הזנק (סטארט-אפ) מישראל ומאיחוד האמירויות הערביות. במיצג ייחודי מסוגו בעולם, מבית עמותת "נגישות ישראל", הציגו מגוון החברות את הטכנולוגיות המתקדמות ביותר בתחום הנגישות.
במיצג הוזמנו מבקרי תערוכת אקספו-דובאי להשתלב במסלול מכשולי נגישות אורבני. במסלול זה יכלו מבקרים בלי מוגבלות להתנסות ולחוות קשיים בנגישות כשהם יושבים בכיסא גלגלים כנכים או עוטים כיסויי עיניים המדמים את חייהם של עיוורים. המטרה: להעלות את המודעות לזכותם לשוויון של אנשים עם מוגבלות (באיחוד האמירויות הערביות הם מוגדרים People With Determination).
לצד ההתנסות החווייתית גילו מבקרי התערוכה פתרונות ישראליים יעילים וייחודיים לקשיים שנתקלו בהם במיצג הנגישות. הפעילות היא חלק משילוב כוחות בין-לאומי בסיוע החברותGoogle ו-FAISR שמטרתו ליצור הפריה הדדית והחלפת ידע מקצועי בתחום ולעודד פיתוח טכנולוגי מואץ למען יצירת נגישות לבעלי המוגבלויות, המהווים 15% מאוכלוסיית העולם. כך נגשים את אחד מהיעדים המרכזיים של האו"ם – פיתוח בר-קיימא (SDG).
את הטכנולוגיות הישראליות שהוצגו בפעילות פיתחו החברות האלה: חברת Voiceitt – חברת סטארט-אפ ומיזם חברתי לזיהוי דיבור שפיתחה טכנולוגיה לזיהוי דיבור אוטומטי (ASR); חברת EyeControl – המתמחה בטכנולוגיה רפואית ובפתרונות תקשורת חדשניים; ReSymmetry – חברה המפתחת יחידת בקרת תנועה מבוססת בינה מלאכותית המנתחת ישיבה ותנוחות בכיסאות גלגלים; וכן חברת Global-Ramp – שפיתחה מערכת צילום תלת-ממד פנורמית לזיהוי פערי נגישות בין המצוי בשטח לבין הנדרש ברגולציה. באירוע השתתף גם מאהרן חמדן, קפטן קבוצת הכדורסל מג'ד אל-כרום, זוכת גביע המדינה 2016, שהפך למשותק עקב תאונת דרכים וכיום מתנייד בכיסא גלגלים. מאהרן חמדן עבד יותר מחמש שנים בחברת Re walk.
יובל וגנר יו"ר נגישות ישראל המובילה בישראל ובעולם את קידום הנגישות ואת שילוב אנשים עם מוגבלות בכל תחומי החיים: "אני רואה באקספו הזדמנות לשיתוף פעולה אזורי נפלא של ידע, מודלים וטכנולוגיות לשיפור איכות החיים של 15% מאוכלוסיית העולם – אנשים עם מוגבלות".
מירב דוידיאן, ממונת נגישות בקק"ל: "קק"ל חרטה על דגלה את נושא הנגישות, וכיום כ-350 מאתרי קק"ל בארץ – נגישים. אנו נמשיך ונפעל כדי להנגיש את הטבע הישראלי, תוך שמירה על הסביבה, הטופוגרפיה ומרכיביה".
מנהלת פיתוח אקוסיסטם ב-Start-Up Nation Central, מיכל סרור: "אקו-סיסטם החדשנות הישראלי מציע שפע של פתרונות טכנולוגיים לאתגר עולמי, והם מיועדים לשיפור חייהם של בעלי מוגבלויות ולשילוב רוחבי מדויק יותר. הצגת הטכנולוגיות הישראליות כאן באקספו-דובאי, בשבילנו ב-Start-Up Nation Central היא המשך ישיר לשותפות ארוכת הטווח שלנו עם איחוד האמירויות הערביות".
מלבד המיצג החדשני האמור, הציגו קק"ל, עמותת "נגישות ישראל", Start-Up Nation Central, המשרד לשיתוף פעולה אזורי והחברותGoogle ו-FAISR מיזם חברתי שיתופי להגברת המודעות לנגישות ולאנשים עם מוגבלות שהשתתפו בו 100 אנשים עם ובלי מוגבלויות. יחד יצרו המשתתפים במיזם את הסמל הבין-לאומי של אנשים עם מוגבלות – כיסא הגלגלים – בפתיחת מטריות כחולות על מדשאת אקספו.
חנוכה נגיש: לרגל החנוכה תהיה באקספו דובאי ביום שישי, 5.12.2021, הדלקת נרות בחנוכייה נגישה שפיתחה חברת Impact-labs. החנוכייה הודפסה במיוחד במדפסת תלת-ממד. מעצבי מוצר פיתחו מצית מיוחד שמאפשר לאדם עם מוגבלות בידיים להדליק נרות חנוכה בעצמו.
עוד ביום זה, עמותת "נגישות ישראל", קק"ל Google ו-FAISR יקיימו אירוע ספורט נגיש לכולם. מדובר באירוע ייחודי מסוגו בעולם, ובו יוזמנו מבקרי אקספו-דובאי להשתתף ולהתנסות בתחנות ספורט לאנשים עם מוגבלות, כגון כדורסל כיסאות גלגלים, כדורגל עיוורים (כדור-שער), ריצה בלי לראות, כדורת דשא "על עיוור" ועוד.
קק"ל – קרן קיימת לישראל – היא ארגון יהודי שנוסד בשנת 1901, ומטרותיו העיקריות – ייעור וסביבה, מים ושיקום נחלים, התיישבות ופריצת דרכים, חינוך ונוער, תיירות ופעילות ביערות ובפארקים, מחקר ופיתוח. בהיותה הארגון היהודי הירוק בעולם, קק"ל מטפחת את רווחתם של תושבי ישראל והמבקרים בארץ. לקק"ל חלק חשוב באקספו 2020 בדובאי כשותפה מרכזית של משרד החוץ. במסגרת אירועי אקספו מתקיימות מגוון פעילויות להעלאת המודעות לתחומי הקיימות, הסביבה ומשבר האקלים מטעם קק"ל.
עמותת "נגישות ישראל" – הוקמה בשנת 1999 במטרה לקדם את הנגישות בארץ כדי לאפשר לאנשים עם מוגבלות ולבני משפחותיהם להשתלב בחברה בשוויון, בזכות, בכבוד ובעצמאות מרבית. העמותה היא מובילה עולמית במאבק לקידום נגישות ושוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות. הארגון פועל באמצעות העלאת מודעות, חקיקה, ומיזמי אימפקט. בזירה העולמית מובילה העמותה את האקוסיסטם לקידום הנגישות מראש וליצירת טכנולוגיית העתיד לשיפור איכות החיים של אנשים עם מוגבלות.
Start-Up Nation Central – ארגון ללא כוונת רווח שהוקם ב-2013. מיום הקמתו מסייע במינוף תעשיית החדשנות הטכנולוגית הישראלית למען חיזוק כלכלת ישראל. הארגון יוזם ומקדם חיבורים עסקיים בין סטארט-אפים ישראליים וממשלות ותאגידים גלובליים. לשם כך הארגון ממפה באופן קבוע את כלל הגורמים בסקטור החדשנות הטכנולוגית בישראל ומנגיש את המידע באמצעות פלטפורמת איתור החדשנות, Start-Up Nation Finder, לנוחותם ולשימושם של משקיעים וארגונים ברחבי העולם.
המשרד לשיתוף פעולה אזורי – הוקם בשנת 1999, ומטרתו – ייזום וקידום פעילויות ופרויקטים בתחומי מחקר, אנרגיה, חינוך, חברה וקהילה, חדשנות ועוד בין ישראל לשכנותיה במזרח התיכון, אגן הים התיכון, הבלקן, מדינות המפרץ, הרשות הפלסטינית, וכן מדינות נוספות במרחב, כאמצעי להידוק יחסים כלכליים וחברתיים. עם חתימת "הסכמי אברהם״ החל המשרד בפעילות למיצוי הפוטנציאל הגלום בשותפות החשובה שבין ישראל לאיחוד האמירויות. בתוך כך, ממלא המשרד תפקיד פעיל בתקצוב הביתן של ישראל בתערוכת "אקספו" בדובאי. לצד קיום קשר רציף עם גורמי ממשל בדובאי פועל המשרד להעצמת הקשרים במישור החברתי באמצעות מיזמים המקדמים שיח תרבותי-אזרחי, השמים דגש על שיתוף הפעולה שבין הקהילות בשתי המדינות.