משרד החקלאות מבקש מרשויות מקומיות לנהוג במשנה זהירות ולעשות שימוש בגינות ציבוריות רק בחומרים שמאושרים לכך
בעקבות תלונה שהגיעה לידי משרד החקלאות, פתח המשרד בחקירה בשל שימוש לכאורה בחומר הדברה אסור בגן סאקר בירושלים. על פי הפרסום נעשה שימוש בתכשיר בשם "דוקטלון", אשר השימוש בו נאסר עוד בתחילת שנת 2019 (בישובים ובשטחים לא חקלאיים) ובחודש יולי האחרון, לפני כשנה, נאסר לשימוש גם בחקלאות. החומר נאסר לשימוש על ידי משרד החקלאות כיוון שהוא נחשב מסוכן מאד לבריאות הציבור ובעלי החיים בעקבות החומר הפעיל paraquat שנמצא בו. דרכי החשיפה העיקריים הם באמצעות דרכי הנשימה והפה, כמו גם דרך העור. מבדיקה ראשונית מול החברה הקבלנית שביצעה את הריסוס בפועל עבור עיריית ירושלים עלה כי לטענתה לא נעשה שימוש בחומר זה, כי אם בחומר אחר. הנושא כאמור בבדיקת משרד החקלאות.
יובהר כי נכון להיום התכשיר אסור בשימוש. עוד בטרם נאסר השימוש חל איסור מוחלט לרסס את התכשיר במקומות בהם עשוי לשהות אדם או בעל חיים. כמו כן אסור לרסס בתוך ישוב או בצדי דרכים ובכלל אסור היה ליישמו על ידי מרסס גב. בכל מקרה אם נעשה שימוש לא חוקי בתכשיר, הגבלת כניסת אנשים לשטח המרוסס היא 12 שעות בלבד ולבעלי חיים 21 ימים. לאחר מכן אין סכנה לבני אדם ולבעלי חיים השוהים במקום. למרות זאת חברת הגינון הנותנת שירות לעיריית ירושלים השתמשה, לכאורה, בתכשיר במקום ציבורי שמעמיד את הציבור ובעלי החיים בסביבה בסכנה, משרד החקלאות קיבל את פרטי האירוע ופתח בחקירה.
החומר הזה נאסר לשימוש כחלק מפעילות משרד החקלאות ופיתוח הכפר לצמצום השימוש בתכשירי הדברה בפירות וירקות, לצדו נאסרה שורה ארוכה של חומרים נוספים. הרביזיה הנוכחית שמוביל המשרד כללה שורה של חומרי הדברה שונים, ביניהם קוטל עשבים מהסוג שלכאורה נעשה בו שימוש בגן סאקר בירושלים, ובמסגרתה נאסר בו השימוש. רשימת החומרים שמותר לעשות בהם שימוש מפורסמים באתר המשרד.
משרד החקלאות מבקש מרשויות מקומיות לנהוג במשנה זהירות ולעשות שימוש בגינות ציבוריות רק בחומרים שמאושרים לכך. במשרד החקלאות מציינים כי על העירייה להבהיר לציבור מהו האזור הספציפי שהריסוס בוצע בו מאחר ששטח גן סאקר גדול.
משרד החקלאות שם לנגד עיניו את בריאות הציבור והסביבה ורואה בחומרה את הבקשה להימנע משהות בשטחי הגן, זו גזרה שאין הציבור יכול לעמוד בה. המשרד מודה על תשומת לב הציבור בדיווח על המקרה ודורש שלא להשתמש בחומרים מסוג זה מלכתחילה בגינות ציבוריות.
המשרד קורא לציבור לדווח על כל חשד לשימוש בחומרים אסורים בשטחים ציבוריים במוקד השירות של המשרד בטלפון: 6016*.