"כל מעסיק חייב לבצע הערכת סיכונים פוטנציאליים", מסבירה ד"ר אורנית רז, מנכ"לית המוסד. "חייבים לשקול האם העובדים עלולים במסגרת תפקידם להיתקל באנשים הנגועים בנגיף או להיחשף בחומרים המזוהמים בנגיף כמו דגימות מעבדה ופסולת".
לדבריה, כל עוד לא ניתנה הנחיה מצד משרד הבריאות, לא ניתן להיעדר ממקום העבודה בשל חששות מפני הנגיף, למעט מי שהונחה להכנס לבידוד באופן פרטני. "חשוב לעקוב אחרי הנחיות משרד הבריאות לגבי עובדים שחזרו מאזורים נגועים בנגיף ולפעול בהתאם אליהן", היא מוסיפה. "ככה נוכל לעבור את המגפה בשלום, ולשמור על בריאות כלל העובדים במשק הישראלי".
בהתאם להנחיות משרד הבריאות. אנא עדכנו את המעסיקים והעובדים במקומות העבודה השונים.
- מידע לכלל העובדים – חשוב ליידע את העובדים ולציידם במידע רלוונטי באשר לאופן ההדבקה של הנגיף, לתסמינים ולדרכי המניעה. יש לוודא שהמידע מגיע לכלל העובדים, גם אלה אשר אינם דוברי השפה העברית.
- שמירה על גיהות אישית (היגיינה) – עקב יכולת הדבקה במגע יש להקפיד על רחיצת ידיים בסבון ושמירת נקיונן. במידת הצורך, יש להוסיף עמדות רחיצה כדי להגדיל את זמינותן בשטח מקום העבודה. במקביל, מומלץ לדאוג לנגישות של חומרי חיטוי לידיים כגון מגבונים או בקבוקי שטיפה עם אלכוהול ג'ל.
- הגנה על דרכי נשימה – יעילות ההגנה של מסכות פנים מפני הידבקות בנגיף לא הוכחה עדיין אם כי ניתן לשער שהן מצמצמות את חדירת הוירוס לדרכי הנשימה. אין עדיין המלצה גורפת להשתמש במסכות כאלה למעט עובדים כגון עובדים במערכת הבריאות, במקומות בהם יש חשש למגע עם הנגיף או נשאים שלו. הדרישה ללבישת מסכה קיימת לגבי אלו שיש להם תסמינים כאשר המטרה היא להגן על אנשים אחרים מפני פיזור הנגיף לסביבתם. עם זאת, המיגון הנשימתי המקובל במצבים או סביבות שבהם יש חשש לפיזור טיפונות ממקור אנושי, גם אם לא ידוע אם המקור חשוד כנשא, הוא נשמיות חד פעמיות מסוג N95 (סיווג אמריקאי), או FFP2 (סיווג אירופאי). לשם מידע, יש גם נשמיות בעלות דרגת סינון גבוהה יותר, כגון N99 או FFP3, אולם כאמור, המידע על איכות ההגנה של המסכות מפני הדבקה עדיין אינו מבוסס דיו ומסתמך על הוראות שהיו בעבר בעת ההגנה בפני נגיפי קודמים דוגמת ה- SARS וה- MERS.
- הגנה על העיניים והאף – יש להימנע מנגיעות ללא צורך בעיניים ומנגיעות באף.
ומשהו נוסף:
לפי המלצות של OSHA (מינהל הבטיחות והבריאות אמריקאי), אמצעי הגנה על עובדים מפני חשיפה לנגיף קורונה תלויים בסוג העבודה המתבצעת על ידי העובדים ובסיכון החשיפה. על המעסיקים לבצע הערכת סיכונים פוטנציאליים: לשקול אם העובדים שלהם עלולים במסגרת תפקידם להיתקל באנשים הנגועים בנגיף קורונה או להיחשף לסביבה או חומרים המזוהמים בנגיף (כגון: דגימות מעבדה, פסולת). לגבי משטחי עבודה, לפי , OSHA נכון לעכשיו אין עדות שהנגיף מופץ באמצעות חשיפות סביבתיות כמו מגע עם משטחים מזהמים. לפי אותן הנחיות, למעט שירותי בריאות ושירותי טיפול בפסולת, אין בדרך כלל צורך לבצע ניקוי או טיהור מיוחד של סביבת העבודה. במקרה של ניקוי משטחים שעלולים להיות מזוהמים, אין להשתמש באוויר דחוס ובריסוס מים כי זה עשוי לבצע תרסיס של חומר זיהומי.