להלן תקנות התכנון והבניה העוסקות בתהליך הוצאת היתר הבניה וקבלתו, אשר הותקנו בשנת 2016, בחלוקה לפרקים השונים. התקנות הללו עוסקות בכל ההיבטים: החל משלב בקשת המידע המקוון ועד חתימת האחראים על הפיקוח העליון על גמר הביצוע.
לידיעתכם:
ועל מה ניתן לקבל פטור? "רפורמת הפרגולות" מאפשרת להקים – ללא צורך בהיתר בנייה – שורה ארוכה של מבנים שבנייתם פשוטה יחסית, כגון פרגולות, גדרות, מחסומי חניה, שערים, מזגנים, דודי שמש, מתקנים פוטו-וולטאיים, מחסנים מחומרים קלים, אנטנות, צלחות קליטה, סגירות חורף לבתי אוכל ועוד.
השכן לא חותם לכם על הבקשה להיתר הבניה? סעיף (36) בתקנות החדשות מחליף את סעיף (2) בתקנות הישנות. התקנה מאפשרת לכם לבקש מהוועדה המקומית לתכנון ובניה לשלוח בדואר רשום התראה לשכן הסורר. ההתראה מאפשרת לו להגיש התנגדות רשמית בתוך 15 יום. אם לא הגיש- כאילו הסכים לבניה. אם אכן הגיש- לרוב אין מה לדאוג, היות ורוב ההתנגדויות נדחות: הגישה היא שיש לתת לבונה לנצל את כל אחוזי הבניה שמוקנים לו ע"י תכנית המתאר. במילים אחרות גישת המדינה: לשכן נחסם האוויר? שיבנה גם.
מהו הליך רישוי מקוצר? רלוונטי עבור הוספת ממ"ד, סגירת/הוספת מרפסת, תוספת בנייה שלא עולה על 25 מ"ר, הוספת מעלית וסגירת קומת עמודים בבניין. רשות הרישוי מחויבת לקבל החלטה בבקשה ולהחזיר תשובה לפונה עד 45 יום.
תוכן התקנות המובא להלן אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, אינו חסין מטעויות והשמטות ואין להסתמך עליו לשם ביצוע פעולה כלשהי, ללא ייעוץ משפטי מתאים.
הארכת תוקף החלטת ועדה לאשר בקשה להיתר בניה
תקנה 46 בתקנות התכנון והבניה )רישוי בניה( תשע"ו-2016
שינוי לתקנה 46 – הארכת תוקף החלטה בסמכות מהנדס
רקע
1 .בתאריך 2020.5.13 נכנס לתוקף שינוי לתקנה 46 ,תקנות התכנון והבניה )רישוי בניה(, שעניינו
סמכות מהנדס לאשר הארכת תוקף להחלטת ועדה לאשר בקשה להיתר, לתקופה של עד שנה
נוספת.
2 .להלן נוסח התיקון תקנה 46: